Boktips1

http://boktips1.blogspot.se/

fredag 16 oktober 2015

Om vecka 42 och inför vecka 43

Vi har haft en lärorik vecka. I temat har vi fortsatt med att lära oss om sötvatten och saltvatten. Eleverna har varit inne på googleearth för att leta vatten, grönska och torka. Vi har diskuterat hur olika det ser ut på jordklotet. Vi har också jämfört jordklotet med ett litersmått. 3 delar består av jord och 7 delar är vatten. Även hur lite av det vattnet vi faktiskt kan dricka har vi försökt förstå genom jämförelse med litersmåttet.


I matte har vi lärt oss mer om volym. Idag har vi diskuterat och jämfört olika behållare med samma mängd vatten. Ögat lurar oss ibland.



I svenska har vi fortsatt skriva för hand och att arbeta med en läsande klass. Eleverna har verkligen tagit till sig läsfixaren Reportern och ställer lätt frågor på texten vi läser.


Information om nästa vecka:
Vi startar upp vårt nya tema om mänskliga rättigheter på måndag. Niklas vår student är tillbaka och kommer hålla någon lektion.

På onsdag är det idrott, glöm ej kläder och skor för inneidrott.

På torsdag har vi en gemensam temadag med Luft. En "halloweendag" med pyssel, STARKövningar och lite disco. De som vill vara utklädda får gärna vara det. MEN inga vapen är tillåtna, inte heller ansiktsmasker. Däremot är det ok att vara målad i ansiktet.

Alla musikgrupper från både Luft och Vatten kommer att uppträda med sin dans till spökrock!

Nu behöver vi er hjälp till lite av pysslet Alla som har glasburkar i barnmatsstorlek får gärna ta med dem hit. På fritids fortsätter Halloweenandet så det blir ingen utedag på torsdag!

Ha en trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Hej i höstvädret🍂! Sååå mycket intressant ni arbetat med i temat, ma och sv de senaste veckorna. Vilken nytta du/ni kommer att ha av detta framöver. Kul med läsfixaren. Lycka nu till🍀med handstilen och er halloweendag🎃! Må så gott ni alla- jag tittar in till er en dag. Kram fr ALJ

    SvaraRadera